British Council School Extension

British Council School Extension

Client: British Council
Location: Madrid, España (Spain)
Size: 1.500 m2

The project is based on the creation of a courtyard that articulates the existing buildings and the new Madrid Adults Centre, playing an important role in the relationship between the historical building known as "the palace" and the new building.

The Learning Centre consists of two perpendicular volumes in the shape of a T joined by a bridge.  It consists of two floors, one of them semi buried which opens onto the large courtyard.  The building has a landscaped flat roof which converts it into a fifth façade that can be observed from the palace and the surrounding buildings.  Aspects of sustainability & energy efficiency have been taken into careful consideration in the design of the building.

The building has a surface area of 1.500 m2, with 25 classrooms, multipurpose spaces and a total capacity of 3.000 students. This project has created the perfect Learning Centre located in the heart of Madrid with a modern, bright and quiet environment.